5 грудня учасники луцького Євромайдану спалили  «труну Партії регіонів»  під стінами їхнього офісу та пікетували прокуратуру і СБУ з вимогами не брати участі у справах щодо мітингувальників.



Від Театрального майдану колона в тисячу чоловік пройшлася ходою до двох державних установ, серед яких прокуратура області та СБУ Волині, а кінцевою точкою став офіс Партії регіонів.

Прокур Волинської області Андрій Парака не вийшов поспілкуватися із мітингувальниками.  Поговорити із ним вдалося лише представникам Штабу Національного спротиву на Волині Ігорю Гузю, Володимиру Бондарю та Сергію Григоренку.  Зокрема журналістів на зустріч не пропустили, а також секреталя Луцькради Григорія Пустовіта.

Опісля Ігор Гузь розповів пікетувальникам зміст їхньої розмови з прокурором.

«Ми прокурору області поставили декілька запитань  - чи будуть вони діяти в межах чинного законодавства, чи будуть вони здійснювати репресії щодо учасників Євромайдану, учасників пікетувань Волинської обласної ради. На що прокурор відповідав незрозуміло», - розповів Ігор Гузь.

Також представники Штабу Національного спротиву попросили Андрія Параку вийти до людей і сказати людям свою позицію щодо ситуації в країні. Прокурок сказав що, не хоче виходити. Почувши про це пікетувальники почали скандувати «Ганьба!».



Зустріч із начальником СБУ Володимиром Мельниковичем  відбулася закрита, проте він поспілкувався з представниками преси.

«Управління працює в звичному штатному режимі. Коли будуть заяви від організаторів протестних акцій, ми будемо реагувати відповідно до чинного законодавства. Упередженого відношення ми не маємо»,  - заявив журналістам начальник СБУ Володимир Мельникович.  

Розмову у стінах СБУ переповіли пікетувальникам.  Далі колона рушила до офісу Партії регіонів.

Активісти Євромайдану підготували перфоманс. Демонстративно під  стінами офісу провладної партії спалили імпровізовану труну,  у якій лежали прапор Партії регіонів та портрет Віктора Януковича. Також на паркані вивісили банер із надписом «Вони захлинулися кров’ю дітей».

«Від того дня коли за наказом Партії регіонів, за їхньої присутності, під їхнім наглядом пролилася кров дітей, то ця партія померла в Україні.  І ми символічно сьогодні принесли цю «труну», у яку поклали символіку Партії регіонів, вирішили «поховати» її та забути, щоб вона ніколи не майоріла у нас на Волині», - сказала координатор Євромайдану Майя Москвич.

Після того учасники пікетування повернулися на Майдан.


Прес-служба Штабу Національного спротиву на Волині

05-12-2013