Як повідомив Telegram-канал прем’єр-міністра,-на засіданні уряду у середу, 11 серпня,Голова українського уряду Денис Шмигаль оголосив про ухвалення нового рішення щодо тарифів на електроенергію для населення.
 
За словами посадовця, ціни на послуги буде знижено вже восени.

“За ініціативи президента Володимира Зеленського, тариф на електроенергію для домогосподарств, які споживають менше 250 кВт-год, будуть знижені до 1,44 грн за кВт (з нинішніх 1,68 грн). В той же час для тих українських родин, які споживають більше 250 кВт-год на місяць, тарифи залишаються без змін. Нові правила запрацюють з 1 жовтня”, — наголосила пресслужба Шмигаля. 
 
Тарифи на електроенергію Останніми тижнями в українському уряді тривала бурхлива дискусія стосовно тарифів. До неї приєднався президент Володимир Зеленський, який пізніше анонсував нове рішення з цього приводу, яке не призвело б до стрімкого подорожчання послуг для населення.
 
 Згідно з уточненням Офісу президента, нові показники на тарифи визначатимуться вже до Дня Незалежності. 
 
“Тарифи на електроенергію: Я від імені президента хочу підкреслити, що різкого підвищення тарифів на електроенергію, яким зараз активно намагаються залякувати, — не буде. Для багатьох його не буде взагалі. Це принципова позиція президента”, — наголосив представник Зеленського Сергій Нікіфоров.
 
 Раніше передбачалося, що в уряді хочуть зберегти фіксований тариф на електроенергію для населення на рівні 1,68 гривні за кіловат на годину. Підвищення цін хочуть перенести на 1 вересня. З 1 січня 2021 року Кабмін підвищив ціну електроенергії для населення, скасувавши пільговий тариф на перші 100 кВт по 90 копійок. 
 
Уряд розглядав варіант підвищення цін для тих, хто споживає більше 500 кВт-година до 2,5 грн, щоб поступово довести тарифи до 4 грн / кВт-год. Зеленський оголосив про винесення питання, пов’язаного з тарифами на електроенергію, на рівень Ради національної безпеки та оборони через надзвичайну важливість. 
 

11-08-2021