У квітні в рамках проєкту “Гуманітарна пошта” компанія Нова пошта безкоштовно доставила 4,5 тисячі посилок для лікарень, військовослужбовців та незахищених верст населення загальною вагою 523 тони. Серед них майже 100 тон посилок з товарами, які спрямовані на боротьбу з епідемією. З них 20 тон - це захисні маски, бахіли, костюми, екрани. Ще 4,3 тони - антисептики і дезінфектори. Решта – медичне обладнання та медичні товари. Все це було доставлене по всій Україні. Нова пошта інвестувала у проєкт 2 млн гривень.



Нагадаємо, що з 25 березня 2020 року Нова пошта розширила соціальний проєкт «Гуманітарна пошта» та почала безкоштовно доставляти засоби індивідуального захисту та все необхідне для боротьби з вірусом. Під час карантину до проекту приєдналися ще 19 волонтерських організацій, і тепер кількість його учасників - 135.
Сьогодні «Гуманітарна пошта» - це не лише доставки для лікарень та медзакладів, а й допомога вразливим верствам населення. Разом з партнерами “Розетка” та «Життєлюб» Нова пошта безкоштовно формує та відправляє продуктові набори. Від початку акції вже спакували та доставили більше 50 тисяч наборів у 20 населених пунктів України: Київ, Дніпро, Запоріжжя, Ужгород, Вінниця, Хотин, Львів, Кременчук, Нова Каховка, Харків, Чернігів, Бориспіль, Чортків (Тернопільська область), Генічеськ, Парафіївка (Чернігівська область), Торець, Городня, Кам’янка (Черкаська область), Семенівка, Нижні Сірогози.
 
Попри новий вектор допомоги, основну частину вантажів «Гуманітарної пошти» й надалі складають посилки для армії й фронту. З початку проєкту, а саме з 2014 року, нами було доставлено по всій Україні понад 200 тисяч відправлень загальною вагою 17,5 тисяч тон. У зв’язку зі зміною потреб військовослужбовців змінювався й склад відправлень від волонтерських організацій.
“У 2014 році учасники проєкту найчастіше відправляли одяг, взуття, харчі, засоби захисту. У 2019 році більший попит мали запчастини, комп’ютерна техніка, ліки. Це пов’язано з тим, що базовими речами, такими як продукти, одяг, засоби захисту, зараз армія забезпечується здебільшого державою без участі волонтерів. Тому допомога волонтерів стала більш технологічною і точковою”, - розповідає Лілія Загребельна, директор іміджевих та соціальних проєктів Нової пошти.

 
Довідка про «Гуманітарну пошту України»

«Гуманітарна пошта України» - ключовий соціальний проєкт компанії. В рамках проєкту Нова пошта безкоштовно доставляє вантажі для волонтерських організацій. Проєкт співпрацює з організаціями, які допомагають воєнним в АТО, а також постраждалим від воєнних дій – переселенцям, дітям в інтернатах з зони проведення АТО тощо. Програма запущена у серпні 2014 року. Наразі в рамках проєкту Нова пошта співпрацює з 135 волонтерськими організаціями.



08-05-2020