Інтернет нині повністю заполонив життя українців. Усе більше часу вони проводять у соцмережах, читають новини на інтернет-сайтах, купують товари через інтернет-портали.

Ще рік тому усі з пересторогою ставились до покупок через інтернет. Проте сьогодні, люди лишають чимало позитивних відгуків, отримавши саме той товар, який замовляли за відповідну ціну. Відповідно і кількість бажаючих придбати товар он-лайн зростає.

Та, нажаль, шахраї є скрізь. Однією із обманутих інтернет-покупців стала молода мама, ковельчанка Людмила, яка звернулась до Центру правової інформації та консультацій у Ковелі, аби застерегти людей від можливих шахрайств.

Людмила спільно з чоловіком наважились купити дзеркальний фотоапарат через популярний інтернет-портал www.slando.ua. Цей сайт є нині часто відвідуваним інтернет-користувачами. Людмила понадіялась на позитивний імідж сайту, та знайшовши необхідний товар, вирішила оформити покупку. Оголошення продажу товару на SLANDO вартістю 3000 грн розмістив Гладишев Володимир Іванович. Головною умовою купівлі була попередня оплата на власну картку ПриватБанку, проте цей факт не злякав подружню пару. Оплативши, згодом отримали фотоапарат та сім'я була неприємно здивована і обурена, адже це був вживаний плівковий фотоапарат приблизною вартістю 50 грн. Наразі телефон Володимира Гладишева недосяжний. Власниця «покупки» написала заяву до міліції, проте питання, чи знайдуть шахрая, залишається відкритим.
Будьте пильні та обережні!

Не потрапляйте на «гачок» подібних продавців!

P.S. Центр правової інформації та консультацій при ВОГО «ЦЕНТР ПРАВОВОЇ ДОПОМОГИ» створений та функціонує за підтримки програми «Верховенство права» Міжнародного Фонду «Відродження» в рамках ініціативи «Посилення правових можливостей бідних верств населення».

29-05-2014