У Громадському прес-центрі «Економічних та соціальних досліджень Волині» відбувся брифінг з приводу виборів президента України та очікувань від новообраного президента пересічних волинян. Гості якого, а це представники громадського сектору Волині зауважили, зокрема, що позачергові вибори на Волині відбулися спокійно, без суттєвих порушень.



Громадський експерт Борис Савін відзначив, що нинішня нова влада, котра прийшла до керівництва країною на хвилі революційного піднесення, обіцяла радикальні зміни й швидкі реформи, які мав здійснити технічний уряд із вітчизняних професіоналів.

Ця обіцянка була забута одразу після переформатування парламенту. У крісла міністрів повсідалися партійні ставленики за квотним принципом, що не обов'язково передбачає необхідності професіоналізму.

У результаті – ні змін, ні реформ. Хоча, зміни є: бездарно зданий Крим і розпочато громадянську війну на Сході країни.

Нині вже очевидно, що військовими силами бунт Донбасу не загасити. Більше того, такі конфлікти й не можна військовою силою розв'язувати. По розуму антитерористична операція має тривати 1-2 дні. Потім – по безсиллю – громадянська війна.

Отже, слід шукати інші варіанти розв'язку проблеми. Тобто, зробіть так, щоб до вас просилися. І черга стояла на кордоні з охочих жити у вашій країні. Адже люди хочуть жити в новій країні. Люди хочуть нової надії, нових ідей і підходів. Люди хочуть, щоб закон був один для всіх і не на словах... А найголовніше - люди хочуть, щоб політики об'єдналися і працювали для людей.

Як зазначив Заступник голови Ради підприємців Володимир Кривович, не реформована, засадничо несправедлива країна, якою досі продовжують користуватися на свій розсуд і у своє задоволення олігархи й чиновники, з масою незрозумілих податків, з некваліфікованим і наскрізь корумпованим державним менеджментом може зацікавити лише тих, кому ще гірше. Тому очікування від нової влади великі. Люди чекають реальних змін на краще, а не слів. Людей цікавлять прості цінності - стабільна зарплата, хороша робота, стійка економіка, відсутність корупції. Люди, незалежно від регіону, хочуть жити в єдиній країні і пишатися цією країною.

Голова центру «Економічних та соціальних досліджень Волині» Віктор Ковальчук відзначив, що ці вибори представляють для України серйозний переломний момент. Але вибори самі по собі нічого не вирішать. Останні двадцять років довели, що тільки те, що відбудеться після революційних подій, а саме - продумані кроки на довготривалу перспективу – матимуть значення. І найголовніше – для успіху країни потрібний уряд, який керує професійно, а корупція зводиться до мінімуму. Дороги назад уже просто не має. Весь український народ в очікуванні кардинальних змін і це завдання лягає нелегким випробуванням на плечі нової влади. Політики повинні відчувати запит на зміни і або змінюватись або іти з влади гідно.


28-05-2014