09 травня 2014 року Святійший Вселенський Патріарх Варфоломій І надіслав з колишньої столиці Візантійської імперії та всесвітнього центу християнства – Константинополя свої найкращі побажання і благословення трійці юних дипломатів з Волині – Марійці, Борису та Павлу Мовчанам.

 Діти з приємністю та великим подивом отримали такий великий знак уваги від «першого за честю» Патріарха. Святійший Архієпископ Константинополя звернувся до Марійки, Бориса та Павла з такими словами: «Ми передаємо всім Вам яскраве світло Христового Воскресіння!».

 Цікавий факт, що лист з теплими побажаннями на адресу юних волинських дипломатів направлено з власної ініціативи Вселенського Патріарха Варфоломія І, а не, як зазвичай відбувається,  у відповідь на чергове привітання дітей з визначним християнським святом.

Найкращі благословення від Патріарха Варфоломія  Марійка, Борис та Павло задоволені тим, що їхня специфічна дипломатична діяльність розвивається і що тепер не тільки вони ініціюють направлення привітань, побажань та закликів до миру, спокою, взаєморозуміння, охорони дитинства, а й поважні особи, вважають за необхідне з власної ініціативи контактувати з дітьми та підтримувати з ними теплі стосунки в ім’я забезпечення безпечного, мирного і світлого дитинства, без війни, конфліктів і інших соціальних, матеріальних, духовних негараздів.

 Символічно, що «перший за честю» представник православної церкви звернувся до юних дипломатів в цей складний для України час в особі яких, на нашу думку, підтримав всіх українців у їх прагненні до свободи, справедливості, миру, спокою, взаєморозуміння та щастя.

 Сподіваємося, що коли ми станемо на коліна у спільних молитвах за Україну, нашу владу та всіх українців, то Всевишній підніме з колін нашу Україну.

 І нехай нам всім у цьому щастить!

 На завершення приведемо основний зміст послання Його Святості Патріарха Варфоломія І, що: «Христос Воскрес!», а відтак – зло навіки переможене, тому Україна обов’язково воскресне, Україна приречена на воскресіння!


 
   Прес-центр «Дитячі мрії»

21-05-2014