Активісти волинських революційних організацій можуть увійти до складу спеціальної комісії, яка вивчатиме ситуацію щодо можливих систематичних порушень Волинською спілкою споживчих товариств державних стандартів, норм та правил, а також умов договору оренди з врахуванням колективних звернень підприємців Завокзального ринку та трудового колективу спілки.

Активісти революційних організацій увійдуть до спецкомісії

  Такого рішення дійшли представники Самооборони Майдану Волині, Автомайдану України та Луцький міський голова Микола Романюк під час зустрічі у п’ятницю, 16 травня.

  Активісти поставили вимогу включити їх до складу комісії, адже вона була сформована із порушенням балансу. Мовляв, більша частина людей у складі комісії є зацікавленою бути на стороні облспоживспілки, діяльність якої й стала предметом конфлікту. Зокрема, їм незрозуміло, яким чином туди потрапили аж шість державних службовців.

А саме:
  • заступник Луцького міського голови Тарас Яковлев
  • начальник юридичного відділу міської ради Олександр Рачков
  • начальник управління розвитку підприємництва і реклами міської ради Олександр Козлюк
  • начальник управління земельних ресурсів міської ради Сергій Шабала
  • начальник управління містобудування і архітектури міської ради Леонід Герасимюк
  • начальник Луцького міськрайонного відділу управління Державної служби України з питань надзвичайних ситуацій у Волинській області Василь Оліферчук
 За словами заступника керівника штабу Самооборони Майдану Волині Богдана Климчука ці особи повинні виступити у ролі експертів, а не брати участь у прийнятті рішень комісії. Самооборонівець вимагав, аби Романюк вивів зі складу комісії усіх державних службовців, а натомість увів представників громадських організацій, адже їх там аж один. А оголошення про можливість вступу представників громадських організацій до складу комісії на сайті Луцької міської ради не було.

Активісти революційних організацій увійдуть до спецкомісії

Звернення (додається) з такою вимогою було передане міському голові. У зверненні йдеться про включення таких осіб, як:

  • Рижков Сергій (ГФ Самооборона Волині)
  • Дильов Ігор (ГО «Асоціація Бізнес Волині»)
  • Мірошниченко Андрій (ГО «Правий сектор»)
  • Мовяк Ганна  (ГО «Автомайдан України»)
  • Герасимович Володимир (ГО «Народний ринок»)

Подібну думку висловили й депутати Луцької міської ради під час засідання цієї комісії, які увійшли до її складу. Зокрема, Богдан Шиба категорично заявив, що рішення міської ради виконано Луцьким міським головою неправомірно. За його словами, у рішенні міськради не йшлося про те, що членами комісії мають стати державні службовці. Мова йшла лише про представників громадських організацій, депутатів та представників облспоживспілки. Такої ж думки дотримувався Юрій Вега та Рустам Дячук.
 
ВІДЕО: https://www.youtube.com/watch?v=C-sfF7AjzPY

Конструктиву на комісії так і не відбулося. Після її завершення депутати підготували звернення до міського голови Миколи Романюка, аби він виконав рішення міської ради правильно, вивів усіх держслужбовців із комісії та замість них увів громадських активістів.

Тим часом під час зустрічі Романюка із громадськими активістами, він спершу відмовлявся виводити будь-кого зі складу комісії, погоджувався збільшити її кількісний склад. У результаті переговорів міський голова погодився вивести зі складу комісїі Олександра Козлюка та Олексаднра Рачкова і ввесети усіх запропонованих представників грмадських організацій. У результаті кількісний склад комісії має бути замість 15-ти - 18 чоловік. Проте це рішення має бути прийняте на сесії Луцької міської ради. Проект такого рішення погодився підготувати секретар ради Сергій Григоренко, який також був присутній на зустрічі.
 
ВІДЕО: https://www.youtube.com/watch?v=SuftzLFXez4

16-05-2014