Одним з найважливіших завдань Червоного Хреста завжди було, є і буде захист життя, здоров`я і гідності громадян, і передусім – найбільш незахищених: жертв збройних конфліктів, інвалідів, немічних, самотніх, дітей-сиріт та безпритульних дітей. Червоний Хрест намагається привернути увагу громадськості до гострих проблем сьогодення. Адже добре відомо, що допомогти потерпілим у перші години нещасного випадку може лише той, хто володіє спеціальними навичками та вміннями.

Першоа медична допомога у підрозділі КВІ

 Нещодавно Турійським районним товариством “Червоного Хреста” проведено заняття щодо відпрацювання дій при наданні першої медичної допомоги із засудженими до покарань, не пов’язаних із позбавленням волі, які перебувають на обліку в Турійському районному підрозділі кримінально-виконавчої інспекції УДПтС України у Волинській області.

  Під час проведеного заняття було наглядно продемонстровано практичні підходи до надання першої допомоги. Для кваліфікованих дій в екстрених ситуаціях, необхідно засвоїти навички та уміння з надання першої допомоги. В цьому слухачам допомогли кваліфіковані  фахівці товариства Червоного Хреста з використанням манекена-тренажера.

Першоа медична допомога у підрозділі КВІ

 Відпрацьовано навички при різних пораненнях, кровотечах, переломах кісток, опіках, зупинці дихання, серцевої діяльності. Засуджені, котрі перебувають на обліку в районному підрозділі КВІ, під час заняття навчилися накладати пов’язки, іммобілізувати переломи, обробляти опіки, зупиняти кровотечу з використанням стандартних та підручних засобів.

 Такого роду заходи сприятимуть підвищенню загального рівня обізнаності населення щодо важливості першої допомоги як у повсякденному житті, так і під час надзвичайних ситуацій.


Ольга Купчинська,
старший лейтенант внутрішньої служби,

14-04-2014