26 квітня відбувся перший «Нова пошта марафон. Запоріжжя», який пройшов у дистанційному форматі та був присвячений цьому місту. В марафоні взяли участь 847 учасників із 22 областей України, а це 100 населених пунктів. А також бігуни із США – Колорадо і Чикаго, та Польщі – Познань і Гданьск.

 Забіги на дистанції 42 км, 21 км, 10 км та 5 км відбулися індивідуально та безпечно, із врахуванням всіх карантинних норм і рекомендацій під час пандемії Covid-19. Найстаршим учасником онлайн-марафону, який пробіг 42 кілометри, став 69-річний житель міста Сміла Черкаської області.
«Оголошений в країні карантин вніс свої зміни у наші плани і зробив ситуацію непрогнозованою. Однак ми знаємо як важливо людям, які не один місяць готувалися і чекали забігів, мати можливість здійснити заплановане, отже мати точку опори. Біг – це здоров’я та міцний імунітет, а це зараз найважливіше. Тому ми придумали і затвердили новий дистанційний формат. Саме завдяки йому до нас змогли приєднатися бігуни з усіх куточків України, навіть з-за кордону», - коментує Інна Поперешнюк, співзасновниця «Нової пошти», амбасадор NewRun.


 
Напередодні змагання усі учасники отримали стартові пакети, які включають в себе футболку, нагрудний номер, антисептик, медичну маску, рюкзак, стікерпак, а також пам’ятку учасника. Наразі за допомогою додатку STRAVA підраховується час та визначаються переможці на кожній дистанції. Цим займається професійний організатор наших бігових заходів - компанія NewRun. Усі учасники запорізького онлайн-марафону отримають справжні медалі фінішерів, які присвячені кошовому отаману козацької епохи - Івану Сірко.
Марафон у Запоріжжі став першим серед весняних онлайн-забігів Нової пошти. 9 травня відбудеться марафон на честь міста Суми, далі – Черкаси (17 травня), Хмельницький (24 травня) та Одеса (31 травня).
 
Довідка про NEWRUN
З 2015 року компанія NEWRUN займається організацією професійних бігових рухів на різні дистанції, у тому числі й марафону в Україні. Перший забіг разом із Новою поштою був організований в Полтаві і налічував 700 учасників. Уже в 2016-му NEWRUN став проводити старти в інших обласних центрах України. У 2017-2018-му роках компанія починає проводити старти з триатлону та проводить Чемпіонати України. У структуру NEWRUN входить клуб, який займається тренуваннями, а також NEWRUN timer – підрозділ, що надає послуги хронометражу масових спортивних змагань. Для компанії біг - це не просто здоровий спосіб життя, це спосіб зробити українців щасливішими.

29-04-2020