Св. Миколай опікується воїнами, водіями і мандрівниками, допомагає бідним у скруті, вважається покровителем дітей та студентів, моряків, торговців та лучників. В народних переказах святий Миколай боронить людей перед стихійним лихом, а найбільше на воді. Всі одеські рибалки в своїх куренях мали образ святого Миколая. Вихоячи в море на промисел, рибалки завжди брали з собою образ святого чудотворця.



Гвардійці, які, можна сказати, цими днями стали помічниками святого Миколая, ще минулого року започаткували святкову традицію – вітання дітей до святого Миколая та із новорічними святами.
Офіцери групи цивільно-військового співробітництва Іміджево-видавничого центру Національної гвардії України за тиждень до 19 грудня розпочали поїздку містами Сходу й передають для дітей Донецької та Луганської області зібрані волонтерами з громадських організацій України та школами подарунки. 
За словами гвардійських офіцерів, вони з власної ініціативи за підтримки командування Нацгвардії намагаються здійснити маленькі мрії дітей, що проживають у населених пунктах на сході України. Малеча отримує канцелярію, одяг, іграшки та дружнє спілкування із захисниками з гвардії. В загальному це близько 20 тонн вантажу, що вже потрапив до свята ділахам 37 навчальних закладів, що проживають у населених пунктах Донеччини та Луганщини.
- Ми привітали понад півтори тисячі дітей! Намагалися створити їм святковий настрій та атмосферу справжнього свята. Завдяки тісній співпраці із адміністраціями районів та навчальних закладів, вважаю, що нам це вдалося, - розповів полковник Віктор Голумбівський.
Окрім шкіл та дитсадочків ця акція поширюється і на центри соціально-психологічної підтримки. На сьогодні гуманітарний проект «Гвардійська родина - тобі , Україно!» відбулася в Добропіллі, Слов'янську, Великіх Новосілках, Торецьку, Краматорську, в Червоному Лимані та Попасній,  Вугледарі, Маріуполі та селищах Виноградне й Талаківка. Гвардійці подолали понад 2500 км за цей час, аби встигнути до свята зробити дійсно хорошу справу.

19-12-2018