Верховна рада України прийняла в першому читанні проект державного бюджету країни на 2021 рік, в якому закладено дефіцит ВВП 6%. Відповідне рішення 5 листопада підтримали 275 депутатів при мінімально необхідних 226.
 
  «Проект бюджету збалансований і реальний для виконання. Ми зможемо впоратися з коронакрізісом, забезпечити фінансову стабільність, відновити економіку і підвищити добробут громадян », - каже глава мінфіну України Сергій Марченко.
 
 Разом з тим кілька депутатів виступили з критикою документа і заявили, що це «бюджет виживання, а не розвитку країни».
 
У мінфіні заявляли у вересні, що дефіцит держбюджету на 2021 рік передбачається на рівні $ 9,29 млрд, або близько 6% ВВП. Державний борг України за 2021 рік передбачається на рівні 64,6% ВВП, середня зарплата по країні близько $ 470.
 
У вересні глава політради партії «Опозиційна платформа - За життя» Віктор Медведчук підкреслив, що Україна на дві третини «живе в борг».

У липні директор Інституту економіки України Олександр Гончаров заявив, що не розуміє, хто буде обслуговувати дорогі позики, якщо стагнація української економіки носить системний характер.
 

05-11-2020